Preskočiť navigáciu

Portál e-VÚC v užšej nominácii na IT Projekt roka 2016

12.10.2016

Na spoločenskom večere IT GALA sa v stredu 12.10.2016 odovzdávali prestížne ocenenia IT osobnosť, IT firma, IT produkt a IT projekt roka 2016. Ceny udeľuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Tradícia udeľovania týchto prestížnych ocenení pokračuje už šestnásty rok. Cieľom je zhodnotiť odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty a produkty, realizované v danom roku. Odborná komisia zostavila aj tento rok širšiu nomináciu viac ako 200 osobností, firiem, produktov a projektov z oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Na základe údajov z informačných dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie troch osobností, troch firiem, troch produktov a troch projektov bez určenia poradia.

V kategórii IT PROJEKT roka 2016 sa do užšej nominácie dostal aj projekt Portál e-VÚC. Cieľom projektu je publikovať pre občanov informácie o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktoré vznikajú na samosprávnych krajoch v rámci ich agendy. Na rozdiel od štátnych portálov (Národný portál zdravia, ÚPVS) a rôznych firemných riešení (ZZZ.sk) obsahuje reálne, denne aktualizované údaje – je to jediný takýto zdroj v SR. Zverejňujú sa aj informácie o pracoviskách v nemocniciach.

O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií v zložení: Ivan Kopáčik (ISACA), Ľuboslav Lacko (ITnews.sk), Ján Šebo (CTF), Mário Lelovský (ITAS), Boris Tytykalo (SITA), Jozef Šupšák (eFOCUS), Filip Hanker (Živé.sk) a Martin Drobný (PC REVUE). Prihlásené projekty hodnotila porota najmä z pohľadu prínosu pre cieľovú skupinu, z hľadiska originálnosti riešenia, ako aj podľa referencií projektu. Základom hodnotenia boli výsledky dosiahnuté v roku 2015, porota však prihliadala aj na vývoj v širšom časovom horizonte.

Víťazi IT GALA 2016

V kategórii IT PROJEKT roka 2016 ocenenie získal projekt Slovenská akademická dátová sieť SANET, v kategórii IT OSOBNOSŤ roka 2016 sa víťazom stala Mária Bieliková, profesorka, dekanka FIIT STU v Bratislave, v kategórii IT FIRMA roka 2016 sa víťazom stala spoločnosť Sygic, a. s. a v kategórii IT PRODUKT roka 2016 sa víťazom stal produkt MyPicture. Víťazom gratulujeme!

Všetky aktuality